© Alf Christian Hvaring

© Alf Christian Hvaring

Alf Chr. L. Hvaring

Alf Chr. L. Hvaring er utdannet ved Ålesund Kunstskole, Kunsthøgskolen i Oslo og ved Hangzou Art Academy i Kina. Han arbeider som billedkunstner og grafiker.

Alf Christian Hvaring er født 1976 og ble i uteksaminert i 2008 med master i grafikk fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han jobbet med grafiske uttrykk og har spesialisert seg på litografi. Han jobber både med etsninger, koldnål og litografi. Han har på kort tid bemerket seg med grafikk og malerkunst.

Hvarings formspråk består ofte av enkle, men nøyaktige komposisjoner av øyeblikkskildringer. Motiver er gjerne åpne landskap og bymiljøer, med mellommenneskelige relasjoner som gjennomgående tematikk. I arbeidene til Hvaring ser man ofte et barn gjennom et voksenperspektiv. Motivene er som regel åpne og stiliserte med få eller lyse fargenyanser, eller store kontraster i forholdet lys/skygge. Med sitt snapshot-lignende uttrykk føyer Hvaring seg inn i rekken av norske samtidskunstnere som tematiserer privatpersoner i flyktige dagligdagse situasjoner.