Geir Nymark © Osafestivalen.no

Geir Nymark © Osafestivalen.no

GEIR NYMARK

Geir Nymark er født i Bergen i 1956, men har siden 1979 vært bosatt på Voss, hvor han har eget atelier for grafikk og skulptur. 

Han er utdannet ved Norsk Kunsthåndverkskole på Voss 1979-81, og studerte treskulptur under Sjur Mørkve i tiden 1981-83. 

Siden 1985 har han arbeidet på heltid med billedkunst og treskulptur. Han arbeider parallelt med treskulptur, akvarell og grafikk. Han har også hatt tilknytning som lærer i formingsfag og estetiske fag ved Norsk Kunsthåndverkskole, Voss husflidskole og Voss videregående skole. 

Geir Nymarks fine etsninger spiller på flere strenger, og spenner fra nydelige, vare naturskildringer til øyeblikksbilder med en god porsjon humor og varme.

Geir Nymark har et formspråk der naturen skildres som både tidløs vakker og flyktig og spontan på samme tid. Han arbeider frem motiver som ser kjente ut, men med elementer av noe ukjent hvilket skaper en spennende kontrast i bildene hans. 

Han har hatt flere utstillinger, blant annet har han stilt ut på Modern Art Gallery og Norske Grafikere. Han har en rekke utsmykningsoppdrag, bl.a. for Statoil, Det Norske Teatret og Saga A/S.