Inge Hørup ©ingehorup.dk

Inge Hørup ©ingehorup.dk

 

inge hørup

Inge Hørup er født 29. mai 1958 i København. Hun er en dansk kunstmaler og bor og arbeider i Danmark og Sør-Frankrike. Hun har siden 1984 arbeidet hovedsakelig med malerier, men også skulpturer i glass, keramikk og mixed media, ofte med kvinner og / eller erotiske motiver og ofte med et snev av humor.

Inge Hørups malerier er fantasifulle med masse historie. Det er en stor pittoresk fortellerglede i Hørup malerier og hun er en veldig talentfull kolorist.

For tiden bor hun og arbeider i Syd-Frankrike i et vakkert hus i maleriske omgivelser. Dette gir inspirasjon og trivsel som tydelig avspeiler seg i Inge Hørups kunst. Hun er profesjonell, hardt-arbeidende og kreativ, og det er disse egenskapene som bl.a. er med på å skape en stor kunstner.

Inge Hørup sier om sine nyeste verk: “Jeg har gjennom de første 30 år av mitt liv som utøvende kunstner, først og fremst vært inspirert av Cobra kunstens uttrykk. Det er min utgangspunkt, min forankring. Min måte å oppleve verden på, og «som barn av COBRA”  har jeg i mange år funnet dyp glede av å jobbe med det abstrakt maleri.

Kunst er en langsom erkjennelseprosess. Og det er uendelige mange spennende spor å følge og utforske. I begynnelsen av 2016 skjedde det plutselig en metning - og det var på tide å utforske nye uttrykksformer som har provosert meg. En ny “Surrealisme / tegnefilm-uttrykk”. Det er der jeg er nå.”

Inge Hørup er en veletablert kunstner med høy aktivitet både ute og hjemme.

Hun har hatt flere utstillinger i Danmark og flere andre land, blant andre, Toronto, Paris, St. Petersburg, Brussel og Edinburgh. I tillegg har flere dekorere arbeid og i mindre grad skulpturer. 

Oversatt fra Jarsboart.dk