© Ingrid Lilja Arntzen

© Ingrid Lilja Arntzen

Ingrid Lilja ArNtzen

Ingrid Lilja Arntzen bor og arbeider på Nesodden utenfor Oslo. Hun er musikker i ulike jazz-og rockeband og har en Bachelor i pedagogokk. Siden 2004 har hun arbeidet med maleri. Siden 2008 har hun arbeidet mest med dyptrykk som elev i Terje Risbergs grafiske verksted.

Som jazztrommis er Ingrid vant til å lytte nederst i lydbildet. Der ligger linjene som holder komposisjonen sammen. Denne kunnskapen bruker hun også når hun lager bilder. Hun ser etter det som ligger dypest, det som holder bildet og får det til å vibrere. Svinger det, blir det musikk. Egentlig er det musikk alt sammen.

Motivene henter Ingrid Lilja Arntzen fra virkeligheten- og litt bortenfor. Hun sier selv at hun forsøker å gi bildet et uttrykk som ikke kan fanges med ord. Motivet starter som regel med blyantskisser på papir, for deretter å gå over til digitalt tegnebrett og fullfører motivet der. Ofte ved bruk av foto som hun selv har tatt. Skyer, vann, rifter og sprekker i stein og natur er spennende elementer som ofte blir en del av komposisjonen. Til sist tilfører hun ytterligere spor og fordypninger direkte på platene med ulikt verktøy som rissenål og sandpapir.

Ingrid trykker alle sine grafiske blad selv. Trykkene hennes finnes i max. 25 eksemplarer, der hvert enkelt er forskjellig fra de andre i opplaget.


CV