Kjell Erik Killi Olsen © June R. Johansen/smp.no

Kjell Erik Killi Olsen © June R. Johansen/smp.no

 

kjell erik Killi Olsen

Kjell Erik Killi Olsen er født 23. juli 1953 i Trondheim. Killi Olsen er en norsk maler, tegner, grafiker og billedhugger. Han bor og arbeider på Heggholmen i Oslos skjærgård og fra sitt steinslott i Sør-Frankrike. Kille Olsen kjøpte nylig middelaldergården Sandbu i Vågå hvor han planlegger å gjøre om til sin nye bolig og atelier i Norge.

Han er særlig kjent for enkle, men særpregede skulpturer og fargesterke malerier, ofte av menneskeliknende, groteske og humoristiske fantasiskikkelser inspirert av samtidsdesign og eksotisk kunst. Kjell Eriks kreative uttrykk er farget av nomadetilværelsen som har vart i over tredve år. Rastløshet og opplevelsestrang har blant annet ført ham til Krakow, New York og Sáo Paolo. Hans representerer et særegent uttrykk, som har referanser til surrealisme og primitiv kunst, hulemalerier og grafitti. Kjell Erik kombinerer kontraster som drøm og mareritt, fantasi og virkelighet, mann og kvinne, dyr og mennesker i et grenseoverskridende uttrykk.

Killi Olsen er utdannet ved Statens kunstakademi og ved et kunstakademi i Polen. Killi Olsen har hatt utstillinger over hele verden i tillegg til i Norge, blant annet i New York og São Paulo. I 1989 representerte han Norge i biennalen i Sáo Paolo.

Han har blant annet bidratt til Skulpturlandskap Nordland med skulpturen «Mannen fra havet» i Bø i Vesterålen.