Kristian Finborud © Kristian Finborud

Kristian Finborud © Kristian Finborud

Kristian Finborud

Kristian Finborud er født i Porsgrunn, og bosatt i Voss hvor han har eget verksted og galleri. Han er utdannet ved Skien Tegne- og Maleskole og ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen i tidsrommet 1983-1988. Han har gjort stor suksess med sine humoristiske hverdagsmotiver fra fjellet, sjøen, fotball- og golfbanen.

Siden debuten i Porsgrunn Kunstforening i 1988 har han hatt en lang rekke utstillinger over store deler av landet, bl.a. i Galleri Osebro i Porsgrunn, Christianssands Kunstforening, Galleri Bi-Z i Kristiansand, Galleri Allmenningen i Bergen og i Kunstklubbens Galleri Aktuell Kunst i Oslo.

Fra rekken av kollektive utstillinger kan vi nevne Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen og Sørlandsutstillingen, samt mønstringer i Hå Gamle Prestegård på Jæren, Galleri Dronning Tyra, Galleri F-15 og i Galleri Norske Grafikere. Finborud vant førstepris i Samlagets billedbokkonkurranse 1990 for samarbeidet med Helga G. Henriksen i boka "Eg øver meg, eg øver meg". 

Han er innkjøpt av bl.a. Norsk Kulturråd, Bergens Kunstforening og Telemark Fylkeskommune.

Finborud veksler mellom to ulike uttrykk i bildene sine. Humoristiske bilder og stemningsfulle landskapsmotiver. Finborud rendyrker etsningen som uttrykksform.


CV