Cart 0
Cart 0
 
Foto: Adressa.no

Foto: Adressa.no

Sverre K. Bjertnes

Sverre Bjertnes ble født (f. 1976) og vokste opp i Trondheim. Han har gått i lære hos noen av Norges mest kjente figurative kunstnere. I perioden 1989-93 var han elev av Tore Bjørn Skjølsvik og i årene 1993-94 av Odd Nerdrum, for så å studere i fire år ved Statens kunstakademi i Oslo under Arvid Pettersen og Jan Sæther (1995-99). Da han ble Odd Nerdrums elev var han seksten år gammel.

Som en futuristisk koalisjon mellom Edvard Munch og Odd Nerdrum stiger Sverre K. Bjertnes frem som et popkulturelt svar på et rop om figurativ kunst. Bjertnes' kunstverk balanserer hårfint med sine trygge figurative motiver - gjerne portretter -mot kontrasterende surrealistiske bakgrunner.

Bjertnes' tidlige arbeider var naturlig nok typisk for Nerdrum-skolen: portretter, modellstudier og stilleben holdt i mørke toner. I akademitiden arbeidet han seg mot en mer fotorealistisk malemåte og dempet fargebruk, med Vilhelm Hammershøis nakne rom fra forrige århundreskifte som en åpenbar inspirasjonskilde.

Hans første separatutstilling var i Bjarne Melgaards galleri Norsk Anarkistisk Fraksjon (NAF) i 2000. I ettertid samarbeidet Bjertnes tett med Melgaard. De delte atelier i New York og holdt i løpet av denne perioden fire utstillinger sammen. Et partnerskap det ikke er vanskelig å se har satt spor etter seg i Bjertnes' kunst. Det var definitivt et vendepunkt, fra det figurative til det mer flytende og spontane i flere sjangere og teknikker.

En annen kunstner Bjertnes har samarbeidet med, og en som har hatt en åpenbar påvirkning på hans kunstnerskap, er Håkon Bleken. Selv om man tydelig kan se sporene etter samarbeidet med to såpass ulike kunstnere som Melgaard og Bleken i Bjertnes' kunst, er det samtidig ingen tvil om at det er Bjertnes som står bak.

Sverre Bjertnes har i senere tid jobbet mer og mer med skulpturer og installasjoner. Disse tredimensjonale kunstverkene preges likeledes av hans nye dynamiske uttrykk. Selv om Bjertnes benytter seg av ulike stilretninger i sitt kunstnerskap, har alle verkene en fellesnevner; de bærer på et mørke og et slags marerittlignende formspråk. Det er som om maleriene hans sprenger rammene med sine store temaer og utforskende tilnærming til kjente motiver. Tekst: Fineart


 

Dessverre ingen treff på ditt søk.

Kontakt Nettkunst.no om du ønsker treff på denne kunstneren.

 
Foto: Lister24.no

Foto: Lister24.no

Ole ertzeid

Lista - horisonter og høy himmel. En uutømmelig kilde til inspirasjon for
malere i generasjoner tilbake i tid. I dag er det få som fanger Lista-lyset
slik maleren Ole Ertzeid gjør det.

- Maleriene mine blir til i skjæringspunktet mellom det mørke og det lyse. 
Lyset er det helt vesentlige; det skaper liv.

Det er høst og vår som fascinerer mest. Da er naturen så naken, og lyset
preger landskapet på en helt spesiell måte. Nakent, værbitt, strippet for
overflødige detaljer og effekter. Kun landskapet, havet og lyset. Et evig
foranderlig landskap og utsyn det aldri blir kjedelig å la seg utfordre av
– eller la seg invitere inn i.

Ole Ertzeid er en ettertraktet og avholdt billedkunstner med stor suksess
og godt salg. Han har i sitt mangeårige virke som billedkunstner holdt en
rekke separate og kollektive utstillinger.

Tekst: www.ertzeid.no


 
 
EVA HARR_Portrennt_Eva2011.jpg

Eva Harr

Jeg har en meditativ holdning til mitt arbeide, der naturens syklus alltid står i fokus. Døgnets ulike stemninger, lyset og mørket, nattens begynnelse og slutt-og ikke minst månen med sin mektige symbolikk og innvirkning på våre liv.

Symbolene jeg finner i naturen er ofte universelle og sterkt ladet. Dette velger jeg å utforske og fordype meg i. Mitt landskap er et indre landskap, og er metafor på mine indre reiser. Jeg vil speile naturen, og dens viktige plass i våre liv.

Jeg blir berørt av dette uforutsigbare som preger vår tid, uro og støy som truer vår natur. Dette preger mitt blikk, og er underliggende i mitt valg av motiv. Samtidig ser jeg klart at lysets skiftninger og landskapet i nord, er en veldig viktig inspirasjonskilde. Å lete etter det vakre i kontrast mot det truende, gir meg mening. I en tid med støy, mentalt og visuelt, blir det viktig for meg å uttrykke stillhet.

Jeg arbeider både som maler og grafiker. Begge teknikker gir grobunn til hverandre. Her finner jeg gjenklang og inspirasjon.


 
 
 
Foto: Vidar Berg / an.no

Foto: Vidar Berg / an.no

Jan Harr

Jan Harr er kjent for sine rikt detaljerte blomsterbilder, men også for sine naturskjønne landskaper med motiver fra hans hjemsted. Han regnes blant de unge nyromantikerne som omkring 1970 formulerte en ny lyrisk naturopplevelse.

Han har blant annet skildret fraflyttingstiden i nordnorske samfunn og landskap, men i den senere tid har det blitt flere og flere blomstermalerier. Ofte lager han detaljerte nærstudier av ulike arter som valmuen, rosen, vannliljen etc. Ellers lar Harr blomstene virke som en forgrunn som skaper en enorm dybde inn til de lyse fjellene i bakgrunnen. Andre ganger lar han bakgrunnen være en mørk eller nesten diffus skog.

Viktig er atmosfæren han skaper, der luften og lyset forteller mye om været, klimaet, geografien og tidpunktet i døgnet.

Tekst: Modernartgallery.no


 
 
 
Åsmund Haukelidsæther ©Kunstverket.no.jpg
 

Åsmund Haukelidsæter

Åsmund Haukelidsæter har tidligere jobbet med litografi, men nå er det tresnittet som er hans fokus. Han jobber med linjer og flater, mellomrom og rytmer og bygger opp et eget vokabular inspirert av musikk og natur. Han setter sammen nye og gamle plater som danner nye uttrykk og dimensjoner.

Åsmund Haukelidsæter (f.1964), og bor og arbeider i Stavanger. Han er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen (1986-1989) og har vært hospitant ved Grafisk Verksted, under ledelse av Kjell Johansen, Stavanger (1989-1990). Han har også vært Daglig leder og produksjonsansvarlig samme sted (1990-1996). Han har undervist ved Statens Kunstakademi i Oslo (1990-2009). Åsmund har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på mange kollektivutstillinger over hele Norge. Han har også gjort en rekke illustrasjonsoppdrag og har vært rettstegner. 

Tekst og foto: Kunstgalleriet


 
 
Mia Gjerdrum helgesen_new home banner.jpg
 

Mia Gjerdrum Helgesen

Mia er en veletablert profesjonell billedkunstner og designer fra Asker. Hennes halvabstrakte malerier i akryl, har vært utstilt i gallerier i Norge, New York og København.

Hun har sin kunstutdanning fra Kunsthøyskolen i Oslo med (MA) hovedfag i 2000. Før det var hun utdannet med (BA) AD fra Westerdals School of Communication Art. I tillegg har hun tatt kunstfag ved Academy of Art i San Francisco.

Mia har de siste årene utgitt kunstboken «Mor- en hyllest», sammen med kollegaer, med boklansering på Galleri Fine Art på Tjuvholmen. Hun har utsmykket hotell-suiter i New York i 2014 og arbeider mot en stor separatutstilling i Ålesund Kunstforening og Bærum Kunstforeningi 2016. Våren 2015 lanserte hun et unikt tekstilkunst og fashion design prosjekt sammen med TSH.

Mias malerier snakker til oss direkte og treffer våre mest personlige minner og erfaringer. Maleriene har en blanding av sarte og sterke farger og strøk med enkle detaljer. Hvert kunstverk formidler en sterk følelse av atmosfære, som Mia mestrer gjennom sin harmoniske vinkling, komposisjon og spesielle detaljer.

Hun er inspirert av naturen og alt i livet som gir kontraster. Arbeidene hennes er laget ut ifra dypets sjel, omringet av naturens blendende fargespill. Kontrastene mellom liv og død, mellom kjærlighet og drømmer. Mias malerier blir dermed følelsesladede motpoler til de mekaniske bildene vi omgir oss med i den daglige billedverden, hvor media og reklamen dominerer.

Den unike karakteren til hvert enkelt bilde, den tiden og det følelsesmessige materialet som er investert i dem, gjør at de tilhører en egen dimensjon utenfor og uavhengig av industrisamfunnets masseproduserte bilder. Hvert maleri blir et eget rom hvor sansene våre settes i spill, og hvor målet er at vi som betraktere kan erfare de følelsene som kunstneren ønsker å synliggjøre.


 
 
Tone svaland.jpg

Tone svaland

Tone Svaland (født 5. april 1965) er en norsk kunstner, utdannet ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole i Oslo fra 1989 til 1994 med keramikk som hovedfag. Hun er mer kjent som grafiker enn som keramiker, men har samarbeidet med Figgjo AS om porselensfat. Hun kan også bruke skrot i sine bilder.

Tone Svaland hadde sin første utstilling på Søgne Gamle Prestegård i 1997, hun har hatt to separatutstillinger på Galleri Bi-Z, et stort kunstprosjekt i samarbeid med Annbjørg Lien, Per Fronth, Ørnulf Opdahl og Nico Widerberg i 1999 og utsmykking av Haumyrheia skole i 2001. Våren 2004 stilte hun ut malerier, grafikk og porselensfat på Henie-Onstad Kunstsenter. I 2005 stilte hun ut i Ryfylke kunstlag og i 2006 i Galleri Briskeby i Oslo.

Tone Svaland holder til i Kristiansand.


 
 
© Lillesandsposten

© Lillesandsposten

ronald jakobsen

Ronald Jakobsen (født 1956) bor og arbeider i Lillesand. Han er utdannet billedkunstner ved Vestlandets kunstakademi i Bergen, og har en rekke utstillinger bak seg; blant annet Høstutstillingen og flere ganger på Sørlandsutstillingen. Han er blant annet innkjøpt av Norsk kulturråd og Sørlandets kunstmuseum i Kristiansand. I tillegg har han illustrert den kjente barneboka I Morgentåkedalen som er kommet ut i fire opplag, og den nye boka Skrekkelig Jul, som ble utgitt i 2016.

Kunsthistoriker Daniella van Dijk, beskriver kunstens hans slik:

Det første som slår deg når du får øye på Jakobsens bilder, er stemningen. De formidler ro. Det sterkt meditative i arbeidene oppstår ved bruk av duse farger og poetisk lyssetting. Fargene er stort sett fra den dempede skala med et eller annet unntaksom han bruker som kontrastfaktor. Maleriene er sterkt forenklet, strippet for unødige detaljer. Kvinner uten ansikter, hus uten vinduer og enkle landskaper blir bygget opp av fargeflekker. Noen steder påføres malingen lag over lag, mens andre steder kan vi nesten se det nakne lerret. Penselføringen skaper et rytmiske mønster som gir lerretet en levende overflate.


 
 
Tone Kjønniksen ©Lister24.no

Tone Kjønniksen ©Lister24.no

Tone kjønniksen

Tone Kjønniksen er opprinnelig fra Lyngdal, men har bodd og arbeidet de siste årene i Kristiansand.

Arbeidene hennes er en blanding av abstrakt og konkret uttrykk. Hun drives av en søken etter håp og lys. Konkrete gjenstander settes gjerne inn i en abstrakt sammenheng. Hun bruker gjerne symboler og gull i sine arbeider.

Jeg vil gi mennesker håp for sjelen. Det er så mye destruktive krefter. Jeg ønsker å dra oss oppover og fremover; gi mot, gi kraft og gi håp.


 
 
Tove Krogh ©Grimstad Adressetidende

Tove Krogh ©Grimstad Adressetidende

Tove Krogh

Jeg heder Tove Krogh og er født i Danmark i 1957. Jeg er uddannet fra Kunstakademiet i København og Århus Kunstakademi, hvor jeg har gået på grafisk linje. I 1992 flyttede jeg til Norge. Først boede jeg 5 år i Bykle, men er nu bosat i Søgne udenfor Kristiansand. Jeg holder til på Fellesverkstedet Myren Grafikk, hvor jeg arbejder med dybtryk. Det vil sige at motivet ridses, males eller indlyses på en kobberplade, som derefter ætses i et syrebad. Pladerne indfarves og trykkes op på hverandre på fugtet bomuldspapir. Både bearbejdning af pladerne og trykning er tidskrævende og derfor er denne teknik ikke særlig udbredt længere. Motiverne til mine billeder kommer oftest fra mine nære omgivelser. Gerne med udgangspunkt i tegninger fra min altid nærværende skitsebog.


 
 
© Camilla Jensen / Magasinetkunst.no

© Camilla Jensen / Magasinetkunst.no

Runi Langum

Runi Langum er utdannet ved kunstakademiet i Trondheim 1978-1983. Hun fortsatte studiene ved Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts, Paris 1983-1986 der hun spesialiserte seg i tegning og fikk 1.prix de dessin i 1986.

Utstillingen “Tegn” i Trondheim Kunstforening 1985 markerte kunstneren som en tegner i store format.

Utstillingen 1984-2005, Haugar Kunstmuseum oppsummerte tyve års virksomhet som tegner. Der de animerte filmene “Leikr” 1995 og “Expedition” 2001 viste Langums tegninger i et samspill med lyd.

Som grafiker arbeider Langum hovedsakelig med litografi. Motivkretsen består av mennesker/natur og er framstilt med vare flytende streker satt i kontrast mot ekspressive anslag. Streker er seismografisk.

Hun har også tegnet på stein. I elveparken Drammen står to skulpturer med relieff. En tilsvarende utsmykning står foran Viken Skog på Hønefoss.

Langum er representert ved en rekke gallerier i Norge. Arbeidene hennes er kjøpt inn av bla. Nasjonalmuseet for kunst, Stenersenmuseet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Haugar Vestfold Kunstmuseum.


CV
 
 
© Jeannie Ozon Høydal

© Jeannie Ozon Høydal

 

jeannie Ozon Høydal

Jeannie Ozon Høydal ble født i Halifax, Canada og bor og arbeider i Kristiansand. Hun har sin utdannelse fra NSCAD University i Canada. Ozon Høydal er en allsidig billedkunstner som hovedsakelig arbeider med maleri, grafikk og skulptur i sitt atelier på Myren Gård.

Ozon Høydals motivvalg spenner fra figurativt til nonfigurativt, og hun arbeider med flere ulike motivkretser parallelt. Viktige tema i arbeidene hennes er farge, mønster og humor. Ozon Høydal er kjent for sine sjelfylte og ofte humoristiske saueportretter, der hun boltrer seg i norske tradisjoner som strikkemønstere, folkedrakter og rosemaling og serverer et skråblikk inn i den norske folkesjela.

Arbeidene til Ozon Høydal har blitt vist i gallerier, kunstforeninger og museer rundt om i Norge, Danmark og Canada. Hennes arbeider er innkjøpt av flere offentlige og private instanser.


 
 
Lars Løken.jpg

Lars Løken

Lars Løken (f. 1965) er oppvokst i Vennesla utenfor Kristiansand, og bor og arbeider i dag i Moss. Løken har bakgrunn fra musikkens verden og spilte tidligere bassgitar i flere band, men har siden begynnelsen av 2000-tallet arbeidet fulltid som kunstner. 

Løken blander sin egen eggoljetempera som han bruker på bildene sine, en maling med en eldgammel historie. Egg, olje, vann og fargepigmenter er alt som trengs, og den har vist seg å være bestandig nok til at altertavler fra 1400-tallet malt med denne typen tempera fremdeles er i god stand.


 
 
© Fineart

© Fineart

marius Martinussen

Marius Martinussen (1978) er en kunstner som utforsker hele spekteret av det abstrakte maleriet. Over de siste ti årene har han beveget seg innenfor en mengde formale problemstillinger og en utrettelig utforsking og utfordring av lerretsflaten, ofte på en leken måte og med referanser til kunsthistorien,
pop art, opp art, fotobasert maleri, grafisk design og tegneserier.

Marius Martinussens billedunivers preges av omgang med airbrush en metode knyttet opp mot spraylakkering av biler. Gjennom arbeider i lag fremkaller han kontraster i lys, farge og metning som gir uttrykk preget av en spenningsmettet ambivalens mellom teknikker, som vanligvis er knyttet
til masseproduksjon, og de taktile uttrykkene han frembringer.

Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim i 2004 og har bak seg en rekke separatutstillinger, offentlige innkjøp og oppdragskunst.


 
 
© Ole Endresen / oblad.no

© Ole Endresen / oblad.no

olga Grimsmo Nilsen

Olga Grimsmo Nilsen bor og jobber på Flekkerøya utenfor Kristiansand. Her drev hun frem til høsten 2018 også sitt eget galleri. For Olga begynte kunst karrieren med blyanten - grafikken kom til etter hvert. Siden Olga er utdannet møbelsnekker og designer, var det grafiske uttrykket med tresnitt en god kombinasjon og et materiale som hun elsket å jobbe med.

Motivene i Olgas grafikk er ofte fargesterke og naivistiske. De viser barn eller engler i fri utfoldelse. Det er først når man leser titlene at man skjønner at det ligger en voksens tankegang bak. Det startet med at hun kopierte tegningene til sine egne barn, men etter hvert lærte hun seg å tegne som barn. De fleste bildene har bakgrunn i egne opplevelser.


 
 
© Ulf Nilsen

© Ulf Nilsen

Ulf Nilsen

Motsetninger er kraften som driver mine bilder. Hvert bilde har sin avsluttende historie, som består av mange verdener. Abstrakte tegn – bilder fra media – figurative scener og historiske tanker, er impulser som utgjør min visuelle ikongrafi. Mitt billedspråk er en søken etter å forene ulikheter som det figurative og det abstrakte. Gjennom det maleriske som består av å avdekke og overlappe reflekterer jeg om bevisste og ubevisste sider av meg selv.

Se video med intervjuer fra “Sentimento del Tempo” 


CV
 
 
© Helge Matland / itromso.no

© Helge Matland / itromso.no

Rolf nerli

Rolf Nerli er født i Siljan i 1951, men bor og arbeider i Tønsberg.

Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo i tidsrommet 1971–1974, og ved Statens Kunstakademi 1974–1980.

I Rolf Nerlis landskaper, så opplever man ei reise i årstidenes og døgnets gang. Slik skaper han også ulike stemninger fra stillhet og melankoli til det dramatiske i samspill mellom himmel, jord og fjell og deres speilinger i sjø og vann.

Innimellom kan også menneskelig aktivitet bidra til stemningene. Det kan være en mann i en båt i et stille kveldslandskap eller et skispor på en islagt bekk som både tar oss med inn i bildet og viser oss at vi befinner oss ikke alene i hans landskap.

Han hadde sin første separatutstilling i Kunstner- forbundet i Oslo i 1980, og har siden drevet en meget aktiv utstillingsvirksomhet med mønstringer over hele landet, bl.a. i Stavanger Kunstforening og Galleri Nordstrand i Oslo, og nå nylig på Gulden Kunstverk ved Drammen.

Nerli har også deltatt på en mengde kollektive utstillinger i inn- og utland, som Grafikk-triennalen i Fredrikstad og Grafikkbiennalen i Krakow i Polen.

Rolf Nerli er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd. I 2008 ble han årets Nobelkunstner.


cv
 
 
 
Ørnulf Opdahl Foto ©smp.no

Ørnulf Opdahl Foto ©smp.no

ørnulf Opdahl

Ørnulf Opdahl, norsk maler, en av romantikerne i norsk samtidskunst. Utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi.

Opdahl hadde sitt gjennombrudd i 1960-årene med figurative bilder med en viss abstrahering. Bilder fra slutten av 1960-årene viser mikroskopiske fabuleringer fra en undersjøisk verden med assosiasjoner til folkekunsten. Fra 1980-årene merkes en tydeligere figurasjon i bildene hans med mennesker i drømmeaktige landskaper, mens han i 1990-årene skildrer rene natur-inntrykk fra vestlandskysten; et hovedtema som stadig rendyrkes og forenkles mot det abstrakte. Han har fornyet sider ved landskapsmaleriet, særlig kystnaturen og marine motiver, og legger stor vekt på det stofflige og det håndverksmessige i sine bilder.

Opdahl var professor ved Statens Kunstakademi i 1985–92. Han har offentlige arbeider i Stortinget, Telenor, Ålesund, Høgskolen i Molde, Norges Bank og Universitetsbiblioteket i Oslo. Opdahl er representert i blant annet Nasjonalmuseet, Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Bergen Kunstmuseum, Astrup Fearnly Museet og Stenersens Samling. Tekst: www.snl.no 

 
 
Lise Birkeland. Foto: Lars Frosland/Avisenagder.no

Lise Birkeland. Foto: Lars Frosland/Avisenagder.no

 

Lise Birkeland

Lise Birkeland bor og arbeider i Stavanger hvor hun har eget verksted. Hun jobber både med skulpturer og grafikk.

Innenfor grafikken arbeider hun primært med dyptrykk som monotopi. Monotopi vil si at motivet er direkte påført på kobberplaten, noe som gjør at trykkene over en serie er ulike. 

Etsinger og koldnål trykkes for hånd i eget verksted i fuktet dyptrykkspapir - som nesten er et rent bomullspapir. Trykker også lito, men da leier hun seg inn på litografiske verksteder med fagfolk på den teknikken. Til sist håndkolorerer hun trykkene med akvarell-maling. 


 
 
 
Terje Resell © kv.no

Terje Resell © kv.no

terje resell

Terje Resell er kjent for sin sarte og ekspressive strek som uttrykker en varhet i hans billedspråk.

Resells strek er enkel og suggestiv. Hans mennesker og figurer lever i et univers som vi tilskuere gjenkjenner oss i, men i bildene er det verken sorg eller glede, men en slags tvetydighet som publikum selv kan tolke. Som kunsteren selv sier: Jeg forsøker å uttrykke noe av hva det vil si å være menneske. Jeg jobber med å få streken til å bli levende. Forarbeidet ligger i skissene jeg lager, som kan ta tid. I selve platen må det skje med en viss hastighet for å få det spontane med. Jobben ligger på en måte liksom før jeg tar fatt på kobberet. Nålens gang i platen gir liv til streken.

Terje Resell viser et balansert samspill mellom grafisk stofflighet og tegnestil hvor han utnytter akvatintens flateeffekt og koldnålensstrekvirkning. Han skaper en stemning som drar publikum inn i motivene. Linjene og figurene fremtrer som skjøre og sterke på samme tid, blottlagt og tildekt, menneskelige og umenneskelige.

Terje Resell er født i Oslo i 1949, og i dag bosatt i Fredrikstad. Resell har hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger i inn- og utland de siste årene. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd og Bergen Billedgalleri. Tekst: www.norske-grafikere.no


 
 
Michael Rieu ©BSNett.no

Michael Rieu ©BSNett.no

Michael rieu

Michael Rieu er en nederlandskfødt billedkunstner. De siste årene har han bodd og arbeidet både i Kristiansand, Haarlem (Nederland) og i Carrara (Italia). Materialet i hans arbeider i stein er preget av et rikt mangfold. Skulpturer i Carrara marmor, Belgisk Hardstein og Norsk granitt, Larvikitt, Kvartsitt og Fauske farmor er ikke unormalt å finne i atelieret hans i Holskogen i Kristiansand.

Rieu søker, og finner ofte, stein til sine skulpturer i fjæra i Kristiansand. Samspillet og gnisningen mellom stein og vann har ofte laget en egen skulptur. Steinen har fått sitt eget liv gjennom vannet. Kunstnerens arbeid er å jobbe med steinen og få frem dette livet.

Den kunstneriske intensjonen til Rieu, og interessen innenfor sin bildende kunst, ligger i muligheten til å finne det 'ultimate bildet' som viser 'alt': lekenhet, mangfold og bevegelse. Et eventyr for både barn og voksne. Kunstneren er komfortabel i sin søken etter gode konsepter. Rieu har bevist at han kan uttrykke seg både figurativt så vel som non-figurativt. Han har en evne til å skape slående visuelle verk.

Arbeidene til Rieu er i den faste kolleksjonen til United Nations Memorial Parc, Busan, Sør-Korea, Collection les 3 SUISSES CROIX FRANCE og Frans Hals museum i Haarlem, Nederland. 

Michael Rieu is a sculptor and painter. Rarely talented in both. An artist from the Netherlands who loves hard stones but treats them with soft senses. 

Michael is born in Haarlem, between Amsterdam and the Dutch coast. His studio is in Norway - Holskogen, a beautiful place in Kristiansand. He loves to exchange between his creative disciplines. One day he works on a sculpture, and the next one on a painting or a litho.


 
 
Thorstein Rittun Foto: Fineart.no

Thorstein Rittun Foto: Fineart.no

Thorstein Rittun

Thorstein Rittun har funnet sin plass i de tusen hjem og hjerter. En munter mann som maler muntre malerier. Frodig, vakkert, varmt, nært, lekent og sensuelt. Verbene er mange. Kanskje skyldes Rittuns kunstneriske popularitet hans allsidighet; han er både maler, keramiker, bokillustratør, silketrykker og tekstilkunstner. Eller skyldes suksessen den smittende livsgleden i hans arbeider? Homo Ludens "Det lekende menneske", men også det musiske menneske, går som en rød tråd gjennom Rittuns visuelle engasjement.

Thorstein Rittun, født 16. februar 1929 i Skien, er maler, grafiker og keramiker. Han studerte ved Statens kunstakademi under Per Krogh 1947–1950.

Rittun debuterte på Høstutstillingen i 1949. Han hadde sin første separatutstilling i Skien i 1955. Rittun maler og tegner fargerike bilder som ofte har humoristiske eller festpregede motiver. Han har laget flere dekorative arbeider i offentlige bygg, skip og private bedrifter og har illustrert flere bøker. Flere av hans tegninger er også utført i billedvev eller som kirkemalerier.

Dekorasjonsarbeider ved bl.a. NRK, Alta videregående skole (1967), Stadtlandet skole (1973), Stokmarknes videregående skole (1976), Skullerud skole, Oslo (1978), Sundvolden Hotel (1980), Samvirke forsikring (1981), OBOS, Norsk Kommuneforbunds kontorer i Oslo, skipene Kronprins Harald, Sagafjord, Prinsesse Ragnhild og Norsk Hydros oljeplattform Oseberg C. Han er representert i Museet for samtidskunst i Oslo.

Rittun har vært aktiv i den kulturpolitiske debatten om offentlige utsmykninger og om kunstneres arbeidsforhold og har hatt en rekke tillitsverv i kunstnernes organisasjoner.


 
 
Peter Skovgaard

Peter Skovgaard

Peter Skovgaard

Peter Skovgaards kunst er ekspressionistisk og spontan og omfatter bl.a. malerier, installationer, papirklip, udsmykninger og skulpturer. Han har udstillet i bl.a. Tyskland, Nederlandene, USA, Norge og Danmark.

Sagt om Peter Skovgaard:

Peter Skovgaards værker er mærkværdige. Hans signatur er en underlig streg. Og den særegenhed har for længst gjort ham til et internationalt anerkendt navn i kunstens verden. Den landflygtige maler, der har brug for udlandet som kreativt brændstof og som stadig må kæmpe indædt med hvert eneste nye kunstværk. Er netop nu i gang med en større, usædvanlig udsmykning af Aarhus´ nye fyrtårn, HL House”. (Vol. Magazine forår 2014).

Peter Skovgaard er gået sin egne veje uden at benytte sig af de traditionelle kunstskoler og censurerede udstillinger…hans kunstneriske udtryk er spontant, ekspressionistisk, oftest ikke figurativt, men nu og da med et præg af barnetegning.” (Dansk Kunstnerleksikon)


 
 
© Wikipedia

© Wikipedia

Ola Steen

Ola Steen (født 10. juni 1952 i Vadsø) er en norsk billedkunstner, bosatt i Risør. Han har utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole, linje for grafikk 1970-73. Videre har han utdannelse fra Statens lærerhøgskole i forming på Notodden 1985-87. Steen har en rekke separat- og kollektivutstillinger bak seg både i inn- og utland, og han har blant annet deltatt hele 14 ganger ved Sørlandsutstillingen og 4 ganger ved Høstutstillingen. Steen er to ganger innkjøpt av Nasjonalgalleriet og tre ganger innkjøpt av Riksgalleriet. Han er også innkjøpt av blant annet Norsk kulturråd, Statens konstråd i Sverige og Riksdagen i Stockholm.

For mange er Ola Steen kjent som «kattekunstneren», og hans store produksjon av kattemotiver er etter hvert blitt et av hans varemerker:

Hans kattemotiver er kjent og høyt verdsatt av katteelskere og kunstelskere over hele landet. Også Nasjonalgalleriet har gått til innkjøp av hans kattedyr.

– Ole Kjeldsberg Endresen i Østlandets Blad, 2013

Han arbeider med forskjellige grafiske teknikker, vesentlig etsing, koldnål og monotypi-tegning. I den senere tid har natur og menneske vært tema i hans kunstproduksjon. Isfiskeren er et motiv i en ny, stor serie av koldnålsarbeider. Sommeren 2014 hadde Steen et felles kunstprosjekt sammen med keramiker Bibiche Mourier i galleri Osebro i Porsgrunn, der temaet var hav og fisk.

I tillegg til kunstproduksjon, har Steen hatt flere engasjementer i regi av Den kulturelle skolesekken i Aust-Agder. Han har også ledet kunstformidlingsprosjekter på Agder, blant annet ved Flekkefjord ungdomsskole og ved Valle og Blakstad videregående skoler.

Ola Steen er medlem av Norske Billedkunstnere Agder (NBK-Agder) og Norske grafikere (NG).


 
 
© Elisabeth Helgeland Wold / Dagsavisen

© Elisabeth Helgeland Wold / Dagsavisen

Tom Erik Andersen

Tom Erik Andersen, født 3. August 1964, er utdannet fra Asker Kunstskole og har vært elev hos Kjell-Eivind Vang og Oddmund Raudberget og arbeider både med maleri og grafikk. I tillegg til at han mottar bestillingsoppdrag til blant annet skolebøker.

Andersen er mest kjent for sin surrealistiske billedverden og beskriver selv bildene sine som «poetisk surrealisme». Man finner hans særegne figurer i situasjoner som fanger vår oppmerksomhet. Bildene er ofte melankolske, men man finner gjerne en humoristisk undertone. Tom Erik Andersen arbeider også med skulptur og installasjoner. Han har samarbeidet med flere organisasjoner gjennom sitt arbeid, bl.a jobbet med Amnesty International, LEVE og Norges Blindeforbund. Han var offisiell festivalkunstner under Drammen Elvefestival 2007.

Tom Erik Andersen har opparbeidet seg et navn både lokalt, internasjonalt, men også ute i verden. Nylig ble han kjøpt inn i samlingen til Eileen Kaminsky, lederen av Mana Contemporary i New York


 
 
 
Foto: Linn Carin Dirdal

Foto: Linn Carin Dirdal

Ingeborg Stana

Ingeborg Stana er en norsk samtidskunstner som arbeider hovedsaklig med maleri. Hun har de siste årene overført sitt særegne motiv til andre trykketeknikker og kortfilm. Ingeborg Stana har hatt flere store separatutstillinger i Norge, blant annet i Aalesund Kunstforening 2013 på GAD 2011 og 2009 og Blomqvist Kunsthandel AS, i 2007. I tillegg har Ingeborg Stana deltatt på rekke utstillinger og festivaler i Europa, Kina og Russland.

Ingeborg Stana arbeider hovedsakelig med landskapsmaleriet hvor skyer og himmel preger billedflaten. Dette uttrykket har hun også tatt med seg til grafikken.Hennes arbeider er innkjøpt av både private og offentlige kunstsamlinger. Ingeborg Stana bor og jobber i Oslo.

For mer opplysninger om Ingeborg Stana, se www.stana.no


 
 
Foto: Norwegian.no

Foto: Norwegian.no

Olaf Storø

Olaf Storø ble født i Levanger i 1953. Han har jobbet med kunst på heltid siden 1987. I 1989 kom han til Svalbard for første gang, turen gikk til Kunstnerhytta i Ny-Ålesund. Dette besøket satte merker og han bor nå på Svalbard mer enn halve året. Han flyttet til Svalbard fra Kristiansand i 2003 og bor fremdeles i Longyearbyen.

Olaf Storø har vært fasinert av Svalbards lys og farger i mange år. Blått er fargen han bruker mest i sine bilder, og det er også den fargen som kanskje er mest fasinerende ved lyset på Svalbard.

Storø er mest kjent for sine mektige vinterfjellmotiver. Med rene, klare farger skildrer han fjellene i vintersol eller mot en blåsort himmel med nordlys og snøføyke rundt toppene. Motivene er alltid fulgt av en liten oppmuntring eller forklaring i bildets tittel, slik at tekst og bilde etter hvert betyr like mye for uttrykket.


 
 
Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten

Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten

vibeke slyngstad

Vibeke Bärbel Slyngstad (født 29. august 1968 i Ålesund) er en norsk maler og kunstner. Hun vokste opp i Ålesund, og bor nå i Oslo. Hun har utdannelse fra Kunst- og håndverksskolen (Meisterschule für Malerei und Bildhauerei) i Graz, Østerrike 1988–89 og Statens kunstakademi, Oslo 1989–94.

Hun har siden deltatt på en rekke utstillinger og er blitt innkjøpt av flere sentrale samlinger, deriblant Nasjonalmuseets. Hun har blant annet stilt ut i Galleri Haaken, Oslo, Bergen Kunsthall, Galleri F 15, Moss, i Aalesunds kunstforening, i Kunsthalle Rostock; og deltatt ved utsmykningen av Bjørknes privatgymnas og Olav Sunde a/s i Ålesund og realfagbygget ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Slyngstad arbeider med et figurativt maleri som tar for seg hvordan virkelighetsoppfatningen allerede er mediert gjennom film og digitale bilder. Komposisjonene kan minne om filmstills eller om bilder skapt gjennom fotografiets optikk. De har i tillegg et gjennomtrengende lys som skaper en følelse av vektløshet og transparens.


 
 
torunn thrall_Foto. jbl.no : Gerd Elin Stava Sandve.jpg

torunn Thrall

Torunn Thrall har vært aktiv billedkunstner siden 1986. Foruten utstillingsvirksomhet, har hun hatt en rekke utsmykkingsoppdrag, offentlig og privat. Hun er innkjøpt av Norsk kulturråd og Rogaland kunstmuseum og har mottatt flere stipend. Kunstneren arbeider i en teknikk som visuelt uttrykker seg i stofflige objekter, intense og kontrastfulle i farge og form. Tematisk kan maleriene karakteriseres som abstrakte landskap. Foto: jbl.no / Gerd Elin Stava Sandve


 
 
Foto: Galleri Nobel

Foto: Galleri Nobel

tina tobiassen

Tina Tobiassens malerier betegnes som naiv optimisme. Det råder et ganske klart filosofisk budskap i hennes billedverden. Troen på det gode, det ærlige, på forandring; det å bryte ut av vaner og ta sats på det ukjente. Men også et tydelig fokus på tilstedeværelse, både fysisk og mentalt; -det å være tilstede i ens eget liv og ta vare på øyeblikkene, sier Henning, daglig leder i Galleri Nobel.

Tina Tobiassen lager både litografier og etsninger. Litografier er videreføring av motivene fra maleriene som da blir tilgjengelig for flere. Mange av Tinas malerier finnes som en versjon av litografi og en mer eksklusiv versjon som er håndkolorert.

Tina Tobiassen er en erfaren designer og kunstner. Hun startet sin karriere som designer i Art Aid, og var med fra oppstarten av Scandinavian Design Group. Senere jobbet hun også for Sottsass Associati i Milano, Landor i Paris og Elmwood i Leeds.
 
Tina har jobbet med mange av Norges klassiske merkevarer. I 2002 fikk Tina for andre gang Merket for god design fra Norges Designråd. Hun har mottatt mange utmerkelser for hennes design.

I 2002 flyttet hun til De Forenede Arabiske Emirater for å male på full tid. Hennes kunst er historiefortelling inspirert av både arabisk og vestlig kultur.

Tina har vært elev hos Peter Esdaile , Dag Thoresen, Marcus Brendmoe og Helle Kaarem.

Hun bruker akrylmaling, oljebeis og ørkensand på kanvas, pastell kritt og kull. I tillegg produserer hun grafikk; dypetsning og litografi og har designet egne smykker. Filosofiske tekster av Carsten Tobiassen forekommer ofte i bildene.

Tina Tobiassen livnærer seg nå som billedkunstner på heltid og har sitt atelier på Olsgaard Atelierfellesskap i Tønsberg. Tina er fast utstiller hos Galleri Nobel i Oslo. Hun er også representert ved Galleri Bi-Z i Kristiansand, Hole Artcenter, Krane kunst galleri Tromsø, Elverum kunstgalleri, Galleri Soon i Son og hos FineArt for å nevne noen.


 
 
Yngve reidar vold ©Fineart.no IMAGE_36-2.jpg
 

Yngve Reidar Vold

YNGVE REIDAR VOLD er født i Oslo i 1949, og er bosatt på Nesodden. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i perioden 1969-73, og var hospitant i raderklassen og på litografi verkstedet der i 1974-77. Han debuterte på Høstutstillingen i 1977.

Yngve Reidar Volds billedverden er underfundig og besnærende. Han lar oss vandre i gamle kulturlandskap, i historiene der kyst og hav møtes, og i menneskelige øyeblikk som fester seg til minnet.

Hans behandling av overflater er stofflige og gjennomarbeidede – til minste detalj.

Arbeidene har alltid vakt gjenklang hos et stort og variert publikum, kanskje fordi han rører ved noe som føles glemt, noe man har opplevd – uten helt å ha sett.

Hans bilder observerer verden personlig, nennsomt og klokt. Han forsterker opplevelser og møter man selv har hatt. Og han beriker blikket.

Bildene utvider og innsnevrer. De har sin egen tilnærming til klassiske mor-barn-motiver og de vandrer inn i landskap og historier som omgir oss. Trygt, men også ukjent – og gjerne bakover i tid.

Hans litografier handler også i bunn og grunn om tilhørighet og om å være en del av noe umistelig. De kan tolkes inn i en tradisjon av tidligere tiders romantiske tablåer, men først og fremst er de en del av den ubestridelige Voldske billedverdenen.

Hans store samlinger av egne tegne- og skissebøker har vært til stor inspirasjon for de senere årenes arbeid. Et tre eller et hus som er erfart og sanset, blir senere til en del av en større komposisjon på atelieret. På den måten knytter han sanset og opplevd liv sammen med sin underbevissthet – og sin rike fantasi. Foto: Fineart.no


 
 
Martin-Whatson-Profile-image.jpg

Martin Whatson

Martin Whatson (b. 1984) is a Norwegian born and based stencil artist. While studying Art and Graphic design at Westerdals School of Communication, Oslo, he discovered stencils and the urban art scene. After following graffiti and its development, he started his own stencil production in 2004.

Martin has a continuous urge to search for beauty in what is commonly dismissed as ugly, out of style or simply left behind. He looks for inspirations in people, city landscapes, old buildings, graffiti, posters and decaying walls. This interest for decay has helped develop his style, motives and composition and he enjoys creating either unity or conflict between materials, backgrounds, motives and human intervention. His artistic expression started more political, but has developed into a more subtle expression blending graffiti, stencil art and decay together. Inspired by artist like Jose Parlá and Cy Twombly. His abstract graffiti and stencils are a mix of urban scenes showing the development of a walls lifetime. He use grey tones as a basis but add’s vibrant colours to break the monochrome concrete expression and bring a splash of life to his motives.

Since his artistic debut in 2004, he has had several solo shows and participated in many group exhibitions, both nationally and in international metropoles like Tokyo, Paris, London, New York and Los Angeles.

CV
 
 
Righard Ørjan.jpg

righard ørjan

Righard Ørjan eller Orion Righard, er født i 1969 i Sverige og bor og jobber i dag i Malmø hvor han også underviser ved Skånska Målarskolan. Han er utdannet fra Universitetet i Lund innen litteraturvitenskap, diverse halvårskurs fra Roy Hart Theatre International Art Center i Frankrike og Konstfack i Sverige, samt en Bachelor of Fine Arts fra St. Joost Academy of Fine Arts. I perioden 1996-2005 har han hatt arbeidsopphold i Frankrike, Norge og Australia.

Orion Righards bekronede gamling med knoklete knær og en stakkarslig holdning har blitt kunstnerens varemerke, og dukker opp både i grafikken, maleriene og skulpturene hans. Righards litt ensomme og triste konge oppstod i forbindelse med en tegnebiennal i Kroatia i 1997.


CV
 
 
 

monika cornelia verde

Verde har valgt landskapsmaleriet som sin arena. Det er en gjennomarbeidet tradisjon hvor hennes referanser peker i retning av fransk 1950-talls abstraksjon med størrelser som De Staël, Estéve and Poliakoff.

Med utgangspunkt i landskapet gjenskaper Monika Cornelia Verde noen få temaer i ulike variasjoner. I de større maleriene kjenner vi igjen fjellveggene som er murt opp i rytmiske partier rudt to huleåpninger med støttende stolper rundt, og havet som streker seg som et smalt bånd langs nedre del av bildet. I andre bilder dominerer hav og himmel, hvor maleriske flater er satt opp mot hverandre i urolige partier i forgrunnen. Her sees fjellvegger som løper sammen - eller åpener seg, jordskorper som revner seg eller presses sammen. Temaene varieres med ulike farger, rytmer og strukturer hvor gjentagelsen av titlene understreker en kontinuitet i bildene.

Selv om naturen utgjør bakgrunnen for Verdes malerier er ikke dette stedspesifikke bilder. Utgangspunktet er riktignok et landskap hun har sett og opplevd. Det være seg de blanke svabergene og havet utenfor bardommens Larvik eller opplevelser fra en av de mange reisene hun har gjort i Asia. Men i bildene bringes partier av landskapet videre av hennes egen fantasi slik at resultatet svarer til følelsen av det hun ønsker å formidle. Det kan være opplevelsen av en volsom fjellvegg, en ubehagelig revne i bakken eller dramatikken i et stenras. Temaer plukkes opp og forflyttes videre i de neste maleriene, bilder som er malt samtidig, men i andre variasjoner og farger. Monika Cornelia Verde maler ikke landskaper med mennsker, men søker følelsen mennesket ville hatt i møte med dette ladskapet. Det er gjenkjennelsen - ikke stedet som interesserer henne.

I mange år opptok dansen mye av Monika Cornelia Verdes tid, og i maleriene ligger mye av disse arfaringene lagret. Man kan beskrive bildenes oppbygging rundt ord fra dansens vokabular som bevegelse og ro, tyngde og strekk, elastisitet og disiplin, en streben oppover mot en rotasjoner nedover. Bildene har en spenning i seg som skapes ved at de ulike elementene ikke plasseres helt trygt i forhold til hverandre. Derfor kan man lure på om hulene er i ferd med å rase sammen eller om de tåler vekten av de stablete stolpene. Det er øyeblikket mellom balanse og fall, forskyvning og stabilitet som kunstneren ønsker å fange i sine bilder.

Utdrag av tekst skrevet av Cecilie Malm Brundtland


 
 
 
Hans Bentsen i sitt aterlie på Odderøya. © Odderoya.no

Hans Bentsen i sitt aterlie på Odderøya. © Odderoya.no

Hans Bentsen

Hans Bentsen arbeider som grafiker og lærer i Kristiansand. Han arbeider hovedsakelig med dyptrykk (etsing, koldnål, mezzotint, fotopolymering, o.a.), men også med høytrykk (tre- og linotrykk), tegning og maleri (akvarell og akryl). Bentsen underviser deltid på videregående skole (visuelle fag) og på Kristiansand kulturskole, samt at han arrangerer kurs for voksne.

Hans arbeider strekker seg fra de mer drømmende visjoner rundt et fantasilandskap til mer utforskende studier av en tydelig teknisk karakter. Bentsen har grepet fatt i etsningen, dyptrykket, og utforsker mulighetene innenfor dette spennende feltet. Hans uttrykk preges av en viss stahet, og vilje til å holde fast i et motiv til han har fått studert alle mulighetene motivet innhar. Etsningsplatens muligheter er på en måte blitt et eget motiv i bildene til Bentsen. Det estetiske møter en utsøkt teknisk ferdighet i platen til denne kunstneren.

Hah har deltatt på en rekke juryerte utstillinger, blant annet Høstutstillingen. Er medlem av Norske Billedkunstnere. Innkjøpt av flere offentlige institusjoner.


 
 
©smp.no

©smp.no

Marianne Heske

Marianne Heske er født og oppvokst i bygda Tafjord på Sunnmøre 21. februar 1946. Kunsten hennes er preget av naturen der og det at bygda følte seg truet av utslettende ras som har forekommet en gang. En steinblokk raste ut av fjellet og traff fjorden. Raset forårsaket en flodbølge som kom over bygda og drepte mange av innbyggerne. Dette preger bildene hennes.  

Hun er en norsk billedkunstner. Hun blir sett på som en utradisjonell kunstner som skaper kunst ved å koble teknologi og natur. Hun regnes som en av Norges mest sentrale nålevende kunstnere. 

Marianne er utdannet ved Bergen Kunsthåndverkskole 1967-71, École Superieure des Beaux-Arts i Paris 1971-75, Royal College of Art i London 1975-76 og Jan Van Eyck Academie i Maastricht 1976-79.

Sitt internasjonale gjennombrudd fikk hun med såkalte computermalerier. Dette er malerier hvor utgangspunktet er videoopptak av landskaper. Opptakene blir så digitalisert, eller overført til datamaskin. Utifra dette materialet lages store panoramabilder. Disse maleriene debuterte hun med i 1973 både nasjonalt og internasjonalt. Disse prosjektene har hun aldri gått bort fra, og benytter fremdeles det originale videoutstyret hun brukte på 70-tallet. 

Hun har i løpet av sin kunstnerkarriere arbeidet med forskjellige materialer som litografi, offset, bøker, plakater, postkort, fotografi, video, "datamaleri", lyd, objekt og installasjoner. Mye av kunsten hennes kan også i stor grad regnes som konseptkunst. "Ice Tower" er et godt eksempel på konseptkunstuttrykket. Den består av to tårn. Den ene har rim på utsiden av veggene, men er varm innvendig og har et rødt lys i taket. Det andre har mørkt panel utenpå, rim inni og blått lys fra taket. 

Hun har undervist på kunstskoler i bl.a. Norge, Canada og Tyskland.
Tekst: http://kunsthistorie.com/fagwiki/Marianne_Heske

 

CV

 
 
Jan Olav Forberg © atelierforberg1-e1333811004486.jpg

Jan Olav Forberg

Forberg er født i 1967 og arbeider innenfor et bredt spekter av teknikker, som maleri, graffiti og ulike grafiske teknikker. Hans bilder har et moderne formspråk som tar opp i seg elementer fra vår visuelle virkelighet, som film, tegneserier og streetart.

Jan Olav Forberg trykker all grafikk selv og legger vekt på tradisjonelt håndtverk i sine arbeider.

Jan Olav Forberg er utdannet ved Oslo tegne- og maleskole, med videreutdannelseskurs fra Norske Grafikeres verksted og Statens Kunstakademi. Han har stilt ut på en rekke separate og juryerte utstillinger landet rundt.

Jan Olav Forbergs arbeider vises i Atelier Forberg på Fredriksvern Verft i Stavern. I tillegg samarbeider han med en rekke faste gallerier over hele landet.

Atelier Forberg leverer utsmykkinger til private og offentlige bygg.
Medlem av Norske Billedkunstnere.

Tekst: http://atelierforberg.no/info/

CV

 
 
anne vilsbøll_portrait1.jpg

Anne vilsbølL

ANNE VILSBØLL is a Danish painter and author. She studied French and Art History, became a professor, learnt papermaking at colleges of art in USA and has for more than 30 years continuously enlarged her knowledge of handmade paper as an artistic means of expression in the Far East: Japan, China, the Philippines, Burma, Nepal, Thailand, India, Australia, Africa, North and South America and Europe. She has published several articles and books (Borgen Publisher, DK) on the subject. She is a lecturer and a visiting professor at art and design schools in Scandinavia and in Europe and served as an editor and president for Iapma, International Association of Hand Papermakers and Paper Artists, 1986 – 2000. Anne Vilsbøll organized the project Paper Road for Copenhagen European Cultural Capital 1996, supported by Post Denmark, where artists from many parts of the world showed their work in galleries and museums throughout Denmark. In 2001 she was the curator for the exhibition Paper Revisioned for the Art Centre Silkeborg Bad.

In 2000 Anne Vilsbøll went to India to collaborate with Indian miniature painters. Since then she has collaborated with Indian artists on a variety of projects, a.o. as co-concept director on the Tagore project Sindhupare 2011-12,( article Making a door in Visual Arts Journal 2013 on Cross- Culture: Special Reference to Rabindranath Tagore and The Best of the Visual Arts Gallery Journal, published by Penguin Random House,2015). 

She has worked on several commissions, among others the Foreign Ministry, Copenhagen, The School of Veterany, Danisco, the Church Skæring, Aarhus, Odense University and Hospital, Vingsted Centre, The Music – and Theatre House, Silkeborg, The Foyer of the Stadion, Viborg, Rolex IV,V and VI and Chatelain, Switzerland,the ship “Maersk Delft”, Norfolkline, sailing between Dunkerque and Dover.

Tekst: http://makanne.dk/about-anne-visboll/

CV

 
 
Åke berg ©Fineart_w=540,h=360.jpg

Åke Berg

Åke Berg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole ved bl.a. Egil Weiglin og Hans Normann Dahl. Senere har han tatt tilleggsutdannelse som grafiker ved SHKS og Akademiet med Dag Hofseth og Svein Johansen som lærere. Åke Berg fikk Tjølling Kommunes kulturstipend. Han er medlem av Norske Billedkunstnere og Norske Grafikere, har hatt flere styreverv i Vestfold Bildende Kunstnere. Han har vært lærer ved den nordiske Malerskole i Frankrike, og ellers ved kurser i inn- og utland. Atelieropphold ved Cité International des Arts, Paris. Utstiller ved ”The Northern Sea Route User Conference”. Arr.: Fr. Nansens Institutt, Oslo. Invitert utstiller til ”Norway Day Festival” i San Francisco. Festspillutstiller, Elverum. Han trykker sine litografier hos Jørund Sørensen i Norge og Bramsen, Clot & Georges i Paris. Litografi «Catch» til Dronning Sonja Kunsthall 2017.

CV

 
 
©http://www.stefanwessel.dk

©http://www.stefanwessel.dk

Jan Wessel

Jan Wessel (f. 1952) har sit eget hjørne i dansk kunst. Han bemestrer en moderne udgave af popkunsten og dens sans for det dekorative og grafiske, samtidig som han stikker dybere, for hans historier er parallelt både tvetydige og poetiske. Talrige associationer og referencer er indlejrede i Wessels visuelle rum - der repræsenterer en sammenfiltring af livet og kunsten. I hans kunstneriske univers mødes højtidelighed og drama, fantasien og det pittoreske, leg og eftertænksomhed. Wessel arbejder med forskellige udtryksformer, der spænder vidt fra maleri, lightbox, collage, monotypi, litografi, montage og installation. På hans mange udstillinger i ind- og udland vil man støde på gennemgående elementer - måske for nogle et flashback fra en foregående oplevelse - glemt, men stadig begravet dybt inde i det underbevidste.

CV

 
 
© Galleriflintholm

© Galleriflintholm

 

Annette Wier

Danish artist, born in 1962. Trained as a painter and graphic artist at the School of Applied Arts, Ecole des Beaux Arts in France and the Danish Academy in Italy. She has primarily exhibited in Spain and Denmark and has many exhibitions sig.Annette Wier is not an artist, who do things half. Under the project 'Glimpses' from 2012 she established a partnership with specialists in such diverse industries as astrophysics, philosophy, art history and eastern inner science with the aim to explore the relationship between light, movement and space.

At the exhibition 'variability' from 2014, which was inspired by the process 'Glimpses', she went on in his study of the concept of movement and the necessary change, as a movement requires. Here she exhibited both paintings and sculpture, which focused on the moments of our lives, where we for some reason has changed direction, perspective or where something is transformed in us. The exhibition was interactive, as the audience were invited to contribute their personal stories of, what it was, who did they decided to change their lives. Throughout life they say constant 'yes' and 'no', and these choices entail changes, opportunities, til- and rejection.

Annette Wier is able to communicate his inner world through a transparent look and manages simultaneously to create a rare close contact with his audience.

CV

 
 
 
Steen Lundstrøm.jpg

Steen Lundstrøm

72-åringen Steen Lundstrøm kan se tilbake på en karriere som strekker seg over et halvt århundre siden han allerede 17 år gammel debuterte på Høstutstillingen. 11 år senere ble han uteksaminert fra Kunstakademiet i Danmark etter studier hos Richard Mortensen og Helge Bertram.

Kunstneren er til en viss grad arvelig belastet, siden hans bestefar var en fetter av den banebrytende kubistiske maleren Vilhelm Lundstrøm, som døde i 1950. Maleriet var også Steen Lundströms foretrukne form, men med årene har han også jobbet med grafikk, collage, sjablonger og det siste også med skulptur.

Steen Lundstrøm valgte tidlig et ikke-figurative uttrykk - dominert av brede strøk. 

Gjennom årene har Steen Lundstrøm blitt inspirert av inntrykk av å reise i Sentral-Asia, Nord-Afrika og Nord-Atlanteren. Han viser flittig og er blant andre representert i Royal Collection og National Gallery of Art, Vejle kunstmuseum og Skovgaard Museum i Viborg.


 
 
©http://www.lilleakerlions.no

©http://www.lilleakerlions.no

Monica FÜrst

Monica er kjent for sine frodige kvinneskikkelser i sprakende farger. 

Fürst debuterte på Østlandsutstillingen i 1976, utdannet seg ved Oslo Tegne- og maleskole i perioden 1984–1990 og deltok på Høstutstillingen i 1995. Siden har hun jevnlig stilt ut i Kragerø, på Jomfruland og i Oslo, men også deltatt på kollektivutstillinger i Nice.

Hun har hatt en rekke separatutstillinger og også deltatt i mange kollektivutstillinger.

Bildene hennes pryder veggene på mange kontorer og restauranter i inn- og utland. Hun er innkjøpt bl.a. av Eiendomsspar, Royal Caribbean Cruise Lines og British Airways.

 
 
© http://weloetchings.com/artist.htm

© http://weloetchings.com/artist.htm

 

LArry Welo

- Den kreative prosessen skal være en oppdagelsesreise, en ferd langs stadig nye veier.

Larry Welo er født i 1951 og vokste opp på Iron Range i Hibbing i Minnesota.

Han tok sin BA i kunst og biologi ved Luther College i Decorah, Iowa. Interessen for biologi og natur har vært sterkt framtredende i arbeidene hans. De bølgende åsene og jordbruksmarkene i det nordøstlige Iowa-landskapet inspirerte Larry til å begynne å tegne det han så rundt seg. Bestemt for å jobbe profesjonelt som artist, bestemte han seg for å fokusere på etsning. Hans karriere tok ham fra Decorah til Minneapolis, hvor han og hans familie bodde i 18 år. I 1994 flyttet Larry til sørlige Wisconsin, tiltrukket av et mindre samfunn og et miljø som lignet på sin ungdom. Larry og hans kone, Patricia, bor nå i Mount Horeb, Wisconsin. Kunstneren opprettholder et romslig printmaking-studio i det historiske Blue Mounds Opera House.

Welo har lang fartstid i USA, men på både fars- og morssiden er det norske besteforeldre, og moren kommer fra Gvarv i Telemark. Kanskje derfor ikke så rart at en presentasjon av hans verker også finner sted her i Norge. Broren Walter har til og med gjort nordmann av seg og flyttet til Drammenstraktene, der han driver det velrenommerte galleriet Gulden Kunstverk.

Kunstnererklæring:

De fleste av motivene mine er herfra. Jeg skisser ideer på papir, og jeg fotograferer. Tilbake i studiet begynner jeg å bruke materialet jeg samlet sammen med min fantasi. Jeg prøver å ta sjanser når jeg jobber, prøve nye tilnærminger for å se hva som skjer. For meg er en av skjønnhetene i maleriet muligheten til å legge til mer maling på lerretet. Når jeg gjør det, forlater jeg noe som viser hva som foregikk, noe som tyder på at den kreative prosessen er en reise.

 
 
 
11.18 Mollestad_Grønningen fyr (1).jpg
 

ODDleiv Mollestad

Oddleiv Mollestad er født i 1943 og er selvlært som kunstner. Han deltok på Sørlandsutstillingen i 1999, og har hatt utstillinger i Galleri Bi-Z og Galleri Smia i Kristiansand. Tidligere jobbet han med skipsbygging, men han har vært kunstner på heltid i 15 år nå. Han har alltid har drevet med maling og tegning.

Alle motivene til Oddleiv Mollestad er hentet fra konkrete steder. Han finner motivene i nærheten av sitt hjem og der han har syklet eller gått turer på ski eller til fots. Når han finner et motiv stopper han opp for å lage skisser og ta fotografier av stedet, før han drar hjem og maler eller trykker bildet. Han maler i akvarell og akryl, men i det siste har det gått mye i litografi.