© http://weloetchings.com/artist.htm

© http://weloetchings.com/artist.htm

 

LArry Welo

- Den kreative prosessen skal være en oppdagelsesreise, en ferd langs stadig nye veier.

Larry Welo er født i 1951 og vokste opp på Iron Range i Hibbing i Minnesota.

Han tok sin BA i kunst og biologi ved Luther College i Decorah, Iowa. Interessen for biologi og natur har vært sterkt framtredende i arbeidene hans. De bølgende åsene og jordbruksmarkene i det nordøstlige Iowa-landskapet inspirerte Larry til å begynne å tegne det han så rundt seg. Bestemt for å jobbe profesjonelt som artist, bestemte han seg for å fokusere på etsning. Hans karriere tok ham fra Decorah til Minneapolis, hvor han og hans familie bodde i 18 år. I 1994 flyttet Larry til sørlige Wisconsin, tiltrukket av et mindre samfunn og et miljø som lignet på sin ungdom. Larry og hans kone, Patricia, bor nå i Mount Horeb, Wisconsin. Kunstneren opprettholder et romslig printmaking-studio i det historiske Blue Mounds Opera House.

Welo har lang fartstid i USA, men på både fars- og morssiden er det norske besteforeldre, og moren kommer fra Gvarv i Telemark. Kanskje derfor ikke så rart at en presentasjon av hans verker også finner sted her i Norge. Broren Walter har til og med gjort nordmann av seg og flyttet til Drammenstraktene, der han driver det velrenommerte galleriet Gulden Kunstverk.

Kunstnererklæring:

De fleste av motivene mine er herfra. Jeg skisser ideer på papir, og jeg fotograferer. Tilbake i studiet begynner jeg å bruke materialet jeg samlet sammen med min fantasi. Jeg prøver å ta sjanser når jeg jobber, prøve nye tilnærminger for å se hva som skjer. For meg er en av skjønnhetene i maleriet muligheten til å legge til mer maling på lerretet. Når jeg gjør det, forlater jeg noe som viser hva som foregikk, noe som tyder på at den kreative prosessen er en reise.