Mia Gjerdrum helgesen_new home banner.jpg
 

Mia Gjerdrum Helgesen

Mia er en veletablert profesjonell billedkunstner og designer fra Asker. Hennes halvabstrakte malerier i akryl, har vært utstilt i gallerier i Norge, New York og København.

Hun har sin kunstutdanning fra Kunsthøyskolen i Oslo med (MA) hovedfag i 2000. Før det var hun utdannet med (BA) AD fra Westerdals School of Communication Art. I tillegg har hun tatt kunstfag ved Academy of Art i San Francisco.

Mia har de siste årene utgitt kunstboken «Mor- en hyllest», sammen med kollegaer, med boklansering på Galleri Fine Art på Tjuvholmen. Hun har utsmykket hotell-suiter i New York i 2014 og arbeider mot en stor separatutstilling i Ålesund Kunstforening og Bærum Kunstforeningi 2016. Våren 2015 lanserte hun et unikt tekstilkunst og fashion design prosjekt sammen med TSH.

Mias malerier snakker til oss direkte og treffer våre mest personlige minner og erfaringer. Maleriene har en blanding av sarte og sterke farger og strøk med enkle detaljer. Hvert kunstverk formidler en sterk følelse av atmosfære, som Mia mestrer gjennom sin harmoniske vinkling, komposisjon og spesielle detaljer.

Hun er inspirert av naturen og alt i livet som gir kontraster. Arbeidene hennes er laget ut ifra dypets sjel, omringet av naturens blendende fargespill. Kontrastene mellom liv og død, mellom kjærlighet og drømmer. Mias malerier blir dermed følelsesladede motpoler til de mekaniske bildene vi omgir oss med i den daglige billedverden, hvor media og reklamen dominerer.

Den unike karakteren til hvert enkelt bilde, den tiden og det følelsesmessige materialet som er investert i dem, gjør at de tilhører en egen dimensjon utenfor og uavhengig av industrisamfunnets masseproduserte bilder. Hvert maleri blir et eget rom hvor sansene våre settes i spill, og hvor målet er at vi som betraktere kan erfare de følelsene som kunstneren ønsker å synliggjøre.