© Helge Matland / itromso.no

© Helge Matland / itromso.no

Rolf nerli

Rolf Nerli er født i Siljan i 1951, men bor og arbeider i Tønsberg.

Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo i tidsrommet 1971–1974, og ved Statens Kunstakademi 1974–1980.

I Rolf Nerlis landskaper, så opplever man ei reise i årstidenes og døgnets gang. Slik skaper han også ulike stemninger fra stillhet og melankoli til det dramatiske i samspill mellom himmel, jord og fjell og deres speilinger i sjø og vann.

Innimellom kan også menneskelig aktivitet bidra til stemningene. Det kan være en mann i en båt i et stille kveldslandskap eller et skispor på en islagt bekk som både tar oss med inn i bildet og viser oss at vi befinner oss ikke alene i hans landskap.

Han hadde sin første separatutstilling i Kunstner- forbundet i Oslo i 1980, og har siden drevet en meget aktiv utstillingsvirksomhet med mønstringer over hele landet, bl.a. i Stavanger Kunstforening og Galleri Nordstrand i Oslo, og nå nylig på Gulden Kunstverk ved Drammen.

Nerli har også deltatt på en mengde kollektive utstillinger i inn- og utland, som Grafikk-triennalen i Fredrikstad og Grafikkbiennalen i Krakow i Polen.

Rolf Nerli er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd. I 2008 ble han årets Nobelkunstner.


cv