Foto: Galleri Nobel

Foto: Galleri Nobel

tina tobiassen

Tina Tobiassens malerier betegnes som naiv optimisme. Det råder et ganske klart filosofisk budskap i hennes billedverden. Troen på det gode, det ærlige, på forandring; det å bryte ut av vaner og ta sats på det ukjente. Men også et tydelig fokus på tilstedeværelse, både fysisk og mentalt; -det å være tilstede i ens eget liv og ta vare på øyeblikkene, sier Henning, daglig leder i Galleri Nobel.

Tina Tobiassen lager både litografier og etsninger. Litografier er videreføring av motivene fra maleriene som da blir tilgjengelig for flere. Mange av Tinas malerier finnes som en versjon av litografi og en mer eksklusiv versjon som er håndkolorert.

Tina Tobiassen er en erfaren designer og kunstner. Hun startet sin karriere som designer i Art Aid, og var med fra oppstarten av Scandinavian Design Group. Senere jobbet hun også for Sottsass Associati i Milano, Landor i Paris og Elmwood i Leeds.
 
Tina har jobbet med mange av Norges klassiske merkevarer. I 2002 fikk Tina for andre gang Merket for god design fra Norges Designråd. Hun har mottatt mange utmerkelser for hennes design.

I 2002 flyttet hun til De Forenede Arabiske Emirater for å male på full tid. Hennes kunst er historiefortelling inspirert av både arabisk og vestlig kultur.

Tina har vært elev hos Peter Esdaile , Dag Thoresen, Marcus Brendmoe og Helle Kaarem.

Hun bruker akrylmaling, oljebeis og ørkensand på kanvas, pastell kritt og kull. I tillegg produserer hun grafikk; dypetsning og litografi og har designet egne smykker. Filosofiske tekster av Carsten Tobiassen forekommer ofte i bildene.

Tina Tobiassen livnærer seg nå som billedkunstner på heltid og har sitt atelier på Olsgaard Atelierfellesskap i Tønsberg. Tina er fast utstiller hos Galleri Nobel i Oslo. Hun er også representert ved Galleri Bi-Z i Kristiansand, Hole Artcenter, Krane kunst galleri Tromsø, Elverum kunstgalleri, Galleri Soon i Son og hos FineArt for å nevne noen.