Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten

Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten

vibeke slyngstad

Vibeke Bärbel Slyngstad (født 29. august 1968 i Ålesund) er en norsk maler og kunstner. Hun vokste opp i Ålesund, og bor nå i Oslo. Hun har utdannelse fra Kunst- og håndverksskolen (Meisterschule für Malerei und Bildhauerei) i Graz, Østerrike 1988–89 og Statens kunstakademi, Oslo 1989–94.

Hun har siden deltatt på en rekke utstillinger og er blitt innkjøpt av flere sentrale samlinger, deriblant Nasjonalmuseets. Hun har blant annet stilt ut i Galleri Haaken, Oslo, Bergen Kunsthall, Galleri F 15, Moss, i Aalesunds kunstforening, i Kunsthalle Rostock; og deltatt ved utsmykningen av Bjørknes privatgymnas og Olav Sunde a/s i Ålesund og realfagbygget ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Slyngstad arbeider med et figurativt maleri som tar for seg hvordan virkelighetsoppfatningen allerede er mediert gjennom film og digitale bilder. Komposisjonene kan minne om filmstills eller om bilder skapt gjennom fotografiets optikk. De har i tillegg et gjennomtrengende lys som skaper en følelse av vektløshet og transparens.